wtorek, 5 marca 2013

Tagliatelle ze szpinakiem i serem feta



Czas: 20 min
Cena 11zł
Porcja dla dwóch osób
Dzisiaj mamy dla was przepis na szybki obiad. Jego przygotowanie zajmuje dokładnie tyle, ile ugotowanie makaronu, a efekt będzie zniewalający.


Do przygotowania potrzeba:
-8 gniazd makaronu tagliatelle
-pół torebki świeżego szpinaku
- 50 g sera feta
-50 g mozzarelli
- 2 ząbki czosnku
- sproszkowany imbir
- sól
-pieprz
- gałka muszkatołowa w proszku
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Sposób przyrządzenia:
1. Nastawiamy w garnku osoloną wodę. Jak się zacznie bulgotać wrzucamy makaron.
2. Myjemy dokładnie liście szpinaku. Odsączamy z wody. Następnie mielimy je w robocie kuchennym.
3.Szpinak smażymy na maśle z odrobiną oliwy. Kroimy czosnek i dorzucamy do szpinaku. Następnie dodajemy do smaku ser feta, mozzarellę, sól, pieprz, imbir i gałkę muszkatołową.
4. Zdejmujemy  z gazu.  Dodajemy jogurt grecki. Do tak przygotowane szpinaku dokładamy makaron. Dokładnie mieszamy.
5. Wszystko nakładamy na talerze i jemy. 

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Najlepszy przepis na tagliatelle jaki do tej pory próbowałem. Sprawdzony i polecam. Czekam na kolejne przepisy ze szpiankiem

    OdpowiedzUsuń