wtorek, 2 kwietnia 2013

Kokardy ze szpekiem, cukinią i philadelphią


Porcja dla 2 osób
Czas przygotowania: 20 min
Dzisiaj chcę podzielić się z wami prostym i szybkim w przygotowaniu przepisem na makaron. Wszyscy jesteśmy zmęczeni długim siedzeniem w kuchni i przy stole, wiec mam nadzieję, że będzie on miłą odmianą. Przepis ten przywiozłam z Włoch i muszę przyznać, że zyskał takie uznanie, że na stałe zagościł w naszym domu. Zapraszam do wypróbowania!

Potrzebne składniki:
- 200g makaronu najlepiej kokardy, ale penne też pasuje
- 1 cukinia
-  60g szpeku
- 1 małe opakowanie serka philadelphia lub jego odpowiednika
-sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1.       Nastaw dobrze osoloną wodę na makaron.

2.       Pokrój cukinię i wrzuć ją na patelnię. Następnie pokrój Szpek , jak cukinia będzie już miękka dorzuć do niej Szpek.

3.       Do usmażonych składników dołóż ugotowany makaron i serek philadelphia. Dosyp szczyptę soli i pieprzu do smaku.
4.       Jak philadelphia przyklei się do makaronu i stworzy coś w rodzaju sosu to oznacza, że makaron jest gotowy do jedzenia.
Smacznego!                                     

Stworzyłyśmy nasz fanpage na facebooku zapraszamy was bardzo serdecznie do polubienia! To tam możecie się dzielić uwagami na temat tego co wam się podoba i co możemy ulepszyć oraz napisać jaki przepis chcielibyście zobaczyć na naszym blogu. Czekamy na was!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz