środa, 3 kwietnia 2013

Przepis na prostą przystawkę, czyli imprezowe kiełbaski w zalewie

Dzisiaj przygotowałyśmy dla Was propozycję na idealną i ekspresową w przygotowaniu  imprezową przekąskę. Przepis ten był już wielokrotnie sprawdzany na znajomych:) i zawsze okazywał się wielkim sukcesem, a znajomi pytali o przepis. Zapraszamy do wypróbowania!!!
P.S. niedługo na blogu pojawi się więcej imprezowych inspiracji!

Składniki:
1 opakowanie kabanosów
1 gruby plaster pomarańczy
1 plaster cytryny
1/2 szklanki sosu sojowego
2 łyżki słodkiego dżemu żurawinowego


Sposób przygotowania:
1. Kroimy kabanosy na ok. 5 cm kawałki
2. Przygotowujemy zalewę: wyciskamy pomarańczę, cytrynę i dolewamy sos sojowy do miski. Dodajemy łyżkę dżemu żurawinowego. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Do gotowej zalewy dodajemy nasze pokrojone wcześniej kabanosy.

4. Miskę zakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki do czasu przyjścia gości, aby kiełbaski dobrze przeszły smakiem i żebyśmy mieli czas na resztę przygotowań.
5. Po upływie czasu pieczemy kiełbaski z całą zalewą przez ok 5-6 minut, w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni.
6. Po upieczeniu przekładamy na półmisek i kiełbaski nakłuwamy krótkimi wykałaczkami, aby nasi goście nie mieli problemów z ich jedzeniem:)
Smacznego!
Zapraszamy wszystkich czytelników bloga do polubienia naszego fanpage na facebooku. gdzie już niedługo znajdziecie jeszcze więcej ciekawych inspiracji i informacje o nowych postach!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz