czwartek, 9 maja 2013

Pasta z pomidorów suszonych

Czasami,gdy mam ochotę na pyszną i prostą przekąskę, bądź też ciekawy dodatek do różnych dań to  przyrządzam wtedy naprawdę ekspresową pastę z pomidorów suszonych i innych ciekawych składników:) 
 Moim zdaniem najlepiej smakuje serwowana ze świeżą, chrupiącą bagietką, bądź też pieczywem czosnkowym:)Zapraszam do wypróbowania!

Składniki potrzebne do pasty:
- 140 gram pomidorów suszonych
- 20 listków świeżej bazylii
-1/3 cytryny
- pół papryczki chili
- pieprz
- sól
- parmezan 
- 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania: 
1. Do  malaksera wkładamy: pomidory suszone, bazylię, chilli, parmezan, ząbek czosnku. Do tego wlewamy wyciśnięty sok z cytryny. Wszystko dokładnie mielimy do uzyskania pasty pomidorowej.


Smacznego!

1 komentarz:

  1. Proste i szybkie przystawki, z udzialem bagietki i powiedzmy greckiego antipasti dla znajomych na domowke. Pychota. Pomysł na danie został wymyslony, bo przeciez dzis piatek :)

    OdpowiedzUsuń