czwartek, 16 maja 2013

Roladki z białych szparagów




Wczoraj pisałyśmy o szparagach i dzisiaj kontynuujemy ten temat. Tym razem pora na szparagi białe, które są trudniejsze w przygotowaniu niż zielone, ale tak samo smaczne, a według niektórych nawet lepsze. 

Składniki:
- pęczek białych szparagów
- oliwa do smażenia
- sól
- szynka Guliwer w plasterkach
- ser gouda w plasterkach
Sposób przygotowania:

1.      Dokładnie myjemy szparagi i odłamujemy stwardniałe końcówki, a resztę szparaga delikatnie obieramy z wierzchniej skórki.
2.      Następnie delikatnie solimy szparagi obsmażamy ze wszystkich stron, pod przykryciem.
3.      Owijamy szparagi połową plasterka sera i połową plasterka szynki.
4.      Następnie pieczemy szparagi w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut.
5.      Szparagi podajemy jako przystawkę, lub jarzynkę.

Smacznego!
Oto nasze pozostałe pomysły na szparagi:





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz