wtorek, 25 czerwca 2013

Chrupiący kurczakowy wrap z sosem barbecue

Dostałyśmy do wypróbowania marynatę tradycyjną do mięs i sos barbecue od firmy Prymat. Pierwsze co nam przyszło na myśl to przygotowanie pysznych wrapów z kurczakiem w panierce i  z sosem barbecue. Taki mały klasyk fastfoodowej kuchni, której zwyczajowo staramy się unikać, ale czasami każdy pozwala sobie na ulegnięcie pokusie:))) Marynata sprawdziła się wyśmienicie  i zaoszczędzając nam sporo czasu. Szczerze możemy polecić oba produkty, szczególnie przydatne na sezon grillowania:) A Wy jakie domowe alternatywy dla fastfoodowego jedzenia?

Składniki:

-2 duże placki tortilli
 1 pierś z kurczaka
- płatki kukurydziane np. Corn flakes
- bułka tarta
- 1 jajko
-4 plasterki sera zółtego np. gouda
- klasyczna marynata do mięsa Prymat
- Party dip barbecue Prymat
- 6 łyżek ketchupu
- 2 łyżki wody


Sposób przygotowania:

 1. Pierś kroimy na plasterki, marynujemy marynatą  i zostawiamy je w lodówce na około 2 godziny, aby kurczak dobrze przeszedł smakiem marynaty.
 2. Po tym czasie wyjmujemy piersi z lodówki. Następnie obtaczamy je najpierw w drobno pokruszonych płatach kukurydzianych, następnie w bułce tartej, potem w rozbitym jajku i potem znowu w płatkach i bułce.
3. Następnie smażymy panierowane piersi na rozgrzanym oleju.

4. W międzyczasie przygotowujemy dip zgodnie z wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu.
5.Placki tortilli smarujemy sosem barbecue, na to układamy po 2 plasterki zwykłego żółtego sera, może być gouda. Następnie kładziemy usmażone kawałki kurczaka. Składamy placek na pół i smażymy z obu stron przez ok 1-2 minuty, aby ser się roztopił, a tortilla była chrupiąca.

Smacznego!
Serdecznie Was zapraszamy na naszego fanpage na facebooku, gdzie znajdziecie jeszcze więcej pomysłów i kuchennych inspiracji. Zapraszamy!

7 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie przekąski, uwielbiam sos bbq :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taką kuchnię! Gdybym mieszkała bliżej, to bym się do Ciebie wprosiła na te pyszności ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kasia dzięki!!! nie mielismy dziś pomysłu na obiad:)wyszło tak jak wyglądało!! czyli pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że smakowało:) Dzięki za komentarz

      Usuń
  4. O wow! Stuprocentowo w guście mojego chłopaka :)
    Wygląda ekstra!
    Tymczasem ja wróciłam ze szpitala i chwalę się swoją pierwszą tartą :) Zapraszam dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszamy do wypróbowania przepisu, a także odwiedzenia naszego fanpage na facebooku!Mamy nadzieję, że już wszystko w porządku.
      P.s. Twoja tarta też wygląda smakowicie!

      Usuń