piątek, 14 czerwca 2013

Domowy fast food, czyli chrupiące nuggetsy

Generalnie staramy się odżywiać zdrowo i raczej dietetycznie, jednak czasem nawet my mamy ochotę na fast food. Ostatnio dobrą wymówką do jego przygotowania były przyprawy Prymatu - do dipu barbecue i pikantna marynata do mięsa. Nuggetsy wyszły wyśmienite i już myślimy nad kolejną potrawą z dipem barbecue.
P.s. Jest to idealna przekąska na letnie imprezy.

Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- płatki kukurydziane np. Corn flakes
- bułka tarta
- 1 jajko
- pikantna marynata do mięsa Prymat
- Party dip barbecue Prymat
- 6 łyżek ketchupu
- 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

1. Pierś kroimy na plasterki i zostawiamy je na około 20 minut w marynacie (możecie też ją same przygotować)
2. Następnie piersi obtaczamy najpierw w pokruszonych płatach, następnie w bułce tartej, potem w rozbitym jajku i potem znowu w płatkach i bułce.
3. Następnie smażymy je na oliwie.

4. W międzyczasie przygotowujemy dip zgodnie z wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu.
5. Najlepiej podawać na wielkim talerzu z małą miseczką z dipem na środku.

Smacznego!

1 komentarz: