sobota, 1 czerwca 2013

Pomysł na weekendowe śniadanie cz. IV, jajka w chlebie pod serową pierzynką

Jajka to jeden z najpopularniejszych i najprostszych pomysłów na śniadanie. Jednak po pewnym czasie zwykłe sadzone, czy jajecznica mogą się znudzić. Dlatego przedstawiamy Wam ciekawą alternatywę dla nich. Jajka w chlebie pod serową pierzynką smakują nawet tym, którzy nie przepadają za jajkami!
Zapraszamy do wypróbowania! A jak dzisiaj u Was wygląda śniadanie?

Porcja dla 1 osoby
Składniki:
  -2 kromki chleba razowego lub z formy (muszą być prostokątne kromki)
-2 plasterki sera żółtego
-2 jajka
-sól do smaku
-olej do smażenia
-kilka rzodkiewek
-1 pomidor średniej wielkości
-szczypior
Sposób przygotowania:
1. Z kromki chleba wykrajemy środek, aby nie przerwać skórki.
2. Wykrojone środki smarujemy masłem i robimy z nich tosty
3. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy.  Kładziemy na to wykrojone skórki chleba.

4. W skórki wbijamy jajko, tak jak na sadzone.
5. Gdy jajka już trochę się zetną to solimy je i przykrywamy plasterkiem sera.
6. Czekamy aż ser się roztopi, potem zdejmujemy i podajemy razem z sałatka.
Smacznego i miłego weekendu! 

Zapraszamy do polubienie naszego fanepaga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz