czwartek, 24 października 2013

Przepis na domowy bulion warzywny

W tym poście podajemy Wam przepis na bulion warzywny, który jest bazą większości naszych zup. Pamiętajcie, że tylko samodzielnie przygotowany bulion jest zdrowy i pełen witamin. Ten z kostki to mieszanka niezdrowego tłuszczu i chemii. Dlatego też, zachęcamy Was do przygotowywania bulionu samodzielnie. Jeśli wyjdzie wam za dużo, to resztę możecie zamrozić i wykorzystać przy innej zupie. 

Do przygotowania bulionu potrzeba:
-1,5 litra wody
-2 duże marchewki
-seler
-1 pietruszka
-1 cebula
-1/3 pora
- czubata łyżka kucharka gold
-szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowanie zupy:
1. Obieramy i myjemy wszystkie warzywa
2.Do garnka średniej wielkości wlewamy wodę, wrzucamy obrane warzywa potrzebne do bulionu i dodajemy kucharek.
3.Bulion gotujemy na małym ogniu  przez ok. godzinę,  do czasu aż warzywa będą miękkie.
4.Przyprawiamy solą i pieprzem.
 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz