środa, 27 listopada 2013

Szybka przekąska czyli, kiełbaski w szlafroczkach

Kabanosy lub inne cienkie kiełbaski w szlafroczkach to bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna przekąska. Idealna sprawdza się jako danie na kolację lub jako drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Możecie je przygotować, gdy zostanie Wam trochę ciasta francuskiego z innego dania np. z potrawki z kurczaka pod pierzynką z ciasta francuskiego. My osobiście do przygotowania szlafroczków użyłyśmy gotowego, sklepowego ciasta francuskiego, ale jeśli macie  ochotę zachęcamy również do przygotowania własnego:).
Składniki:
-1 opakowanie  kabanosów
- ciasto francuskie
- musztarda kremska Prymat
Sposób przygotowania:
1. Wykrawamy trójkąty z ciasta francuskiego, a następnie smarujemy je musztardą.

2. Potem na najdłuższej końcówce trójkąta kładziemy kiełbaskę i zawijamy ją dookoła.
3. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Smacznego!

4 komentarze:

  1. Ciekawa propozycja na imprezkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam do konkursu :)) ! http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html

    OdpowiedzUsuń
  3. mozna do parowki z boku dodac suszonego pomidora z zalewy oliwkowej a oliwka z pomidorow posmarowac wierzchnia strone ciasta po zawinieciu parowki to do piero pycha!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo dobry przepis podzielę się ze znajomymi i rodziną pyszne a jakie proste ! :D Polecam jak najbardziej!!!

    OdpowiedzUsuń