środa, 16 kwietnia 2014

Wielkanocny przysmak, czyli pasta z jajek i awokado

Pasta z jajek i awokado to nasze ostatnie odkrycie. Smakuje nawet tym, którzy nie lubią awokado lub jajek, bowiem połączenie tych dwóch składników, tworzy nowy smak. Jest to idealny pomysł na przystawkę na wielkanocny stół. Jej jasno zielony kolor kojarzy się z wiosną i Wielkanocą, zachęca do jedzenia. Pasta dobrze smakuje jako dodatek do mięs, na tostach, a nawet z nachos jako alternatywa dla guacamole.  Naprawdę musicie koniecznie wypróbować ten przepis!

Składniki:
- 1 awokado
- 4 jajka
- łyżka majonezu
- pieprz i sól do smaku
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo (6 min. od zagotowania).
2. Następnie obieramy jajka i awokado. Awokado obficie skrapiamy cytryną
3. Wszystkie składniki mielimy w blenderze na gładką masę.
4. Doprawiamy i jeszcze raz polewamy sokiem z cytryny.
5. Podajemy na tostach, w towarzystwie mię, nachosów itp.

Smacznego!
Zapraszamy na naszą zakładkę Wielkanocne przepisy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz