poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Wielkanocne przysmaki, czyli pasta jajeczna z rzodkiewką

Jednym z najczęściej odwiedzanych przez Was przepisów jest przepis na pastę jajeczną. Dlatego też podążając za Waszymi gustami postanowiłyśmy przygotować nową wersje pasty jajecznej - pastę z rzodkiewką. Kanapki z pastę jajeczną to idealny pomysł na wielkanocną przekąskę lub wielkanocne śniadanie. wersja z rzodkiewką jest trochę ostrzejsza i sprawdzi się równie dobrze w towarzystwie wędlin.


Składniki:
- 6 jajek
- 2,5 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/3 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- pęczek szczypiorku
- 5 rzodkiewek

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy przez 5 minut. W między czasie siekamy szczypiorek i drobno kroimy rzodkiewkę.
2. Następnie ugotowane i obrane jajka przeciskamy przez wyciskarkę do ziemniaków. By jajka łatwo się obierały najlepiej je najpierw porolować.
3. Do wyciśniętych jajek dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy pastę. Uwaga, lepiej nie dodawać wszystkich przypraw na raz, bo bardzo łatwo przesolić pastę.
Smacznego!